Εργατικός Αγώνας

Λαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα νέα μέτρα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με σπασμένα κυριολεκτικά τα φρένα, συνεχίζει τον ολισθηρό, αντιλαϊκό της κατήφορο.

Μετά το έγκλημα της κύρωσης από τη Βουλή της σύμβασης για την εκχώρηση του «Ελληνικού» στον όμιλο Λάτση, σειρά παίρνουν τα προαπαιτούμενα και οι νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο μεταξύ άλλων προβλέπεται:

  • Η μεταφορά του δεύτερου πακέτου των ΔΕΚΟ στο νέο Yπερταμείο. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ), Αττικό Μετρό, Κτιριακές Υποδομές και ΑΔΜΗΕ
  • ·Η ιδιωτικοποίηση του Εθνικού Εναέριου Χώρου(!!!). Πληροφορίες αναφέρουν, ότι για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση προτίθεται να ιδιωτικοποιήσει την Δημόσια Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας χωρίζοντας την σε Ανώνυμες Εταιρείες, Αεροναυτιλίας, Αεροδρομίων. Μετά το ξεπούλημα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην γερμανικών συμφερόντων Fraport, σειρά έχει τώρα και ο Εθνικός Εναέριος Χώρος, η διαχείριση του οποίου, περνάει και αυτός σε γερμανικά κατά πάσα πιθανότητα χέρια.
  • · Η συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου του Υπερταμείου, το οποίο θα διαχειρίζεται τη δημόσια περιουσία της χώρας, για τα επόμενα 99 χρόνια!!!
  • ·Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της αγοράς Φυσικού Αερίου.

Τα πάντα ιδιωτικοποιούνται και περνούν σε ξένα χέρια. Η ηλεκτρική ενέργεια, το νερό, οι αμυντικές βιομηχανίες, κτηριακές υποδομές, τα μέσα σταθερής τροχιάς, ο εθνικός εναέριος χώρος…Αν σε αυτά συμπεριλάβουμε, ότι με το 3ο μνημόνιο πέρασαν στον έλεγχο των Βρυξελών οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες …το γεγονός ότι κρίσιμοι τομείς της Δημόσιας Διοίκησης, όπως το υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα της Ελλάδας ελέγχονται απ’ ευθείας από τις Βρυξέλες…Αν συνυπολογίσουμε επίσης, ότι με τη συνθήκη του Μάαστριχτ η νομισματική, συναλλαγματική πολιτική και δημοσιονομική πολιτική εκχωρούνται στις Βρυξέλες, τότε σε ένα συμπέρασμα καταλήγουμε: Υπάρχει θέμα κατάλυσης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ της χώρας. Όχι ότι χθες δεν υπήρχε. Αλλά σήμερα προβάλει με μια απροκάλυπτη, ωμή και κυνική μορφή. Μετά από 6,5 χρόνια σκληρής, βάρβαρης και ανηλεούς λιτότητας, η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε ιδιότυπη ευρωπαϊκή – γερμανική αποικία.

Ευθύνες για τις εγκληματικές αυτές επιλογές, έχει το σύνολο του αστικού πολιτικού κόσμου και του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας, οι πολιτικές και οικονομικές δηλαδή δυνάμεις, που ωθούν τους εργαζόμενους στον οικονομικό και κοινωνικό όλεθρο.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα το θετικό από τις δυνάμεις αυτές, οι οποίες τα χρόνια της κρίσης, έδειξαν με τον πιο καθαρό τρόπο τις εχθρικές τους διαθέσεις απέναντι στον λαϊκό παράγοντα.

Επιζήμιες για την λαϊκή υπόθεση, είναι επίσης και οι διακηρύξεις περί του μάταιου της οργάνωσης της λαϊκής πάλης στις σημερινές συνθήκες και η καλλιέργεια της προσμονής ως την ωρίμανση των συνθηκών, στο ασαφές και απροσδιόριστο μέλλον.

Η Κίνηση για την Αποδέσμευση της Ελλάδας από την ιμπεριαλιστική Ευρωπαϊκή Ενωση, αποτελεί ό,τι πιο υγειές και ελπιδοφόρο κινείται σήμερα στον πολιτικό αστερισμό της χώρας, από την σκοπιά, την καθαρή, πεντακάθαρη σκοπιά της εξυπηρέτησης των λαϊκών συμφερόντων.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να στηρίξει το εγχείρημα της «Διεεξόδου», να πάρει αυτόβουλες πρωτοβουλίες για τη δημιουργία Επιτροπών στις πόλεις, τα χωριά, τις επιχειρήσεις, παντού όπου κινείται και αναπνέει η εργατική τάξη και τα φτωχά μικρομεσαία στρώματα, οι δύο δηλαδή κοινωνικές δυνάμεις οι οποίες, ευελπιστούμε, ότι θα αποτελέσουν τους κινητήριους μοχλούς του κινήματος της αποδέσμευσης της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό κλοιό των ευρωπαϊκών μονοπωλίων.

Όλοι στους δρόμους! Να μην περάσουν τα νέα σφαγιαστικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Δυναμώνουμε το Κίνημα της «ΔιΕΕξόδου» από την ΕΕ με την φιλοδοξία τα μηνύματά του να κατακτήσουν την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

 

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας