Εργατικός Αγώνας

Αντίο σύντροφε Ιορδάνη

Το βράδι της Παρασκευής 2 Αυγούστου 2019 έφυγε ο σύντροφος Ιορδάνης Μενεμενόγλου.

Ο Ιορδάνης καταγόταν από τη Μενεμένη αλλά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, στη συνοικία Ελληνορώσων, στις 17 Μαρτίου 1950.

Από νεαρός οργανώθηκε στην κομμουνιστική νεολαία κι αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Από το 1991 ως το 1996 εκλέχθηκε μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Διαδέχθηκε τον Δημήτρη Στολίδη και διετέλεσε υπεύθυνος της εκδοτικής εταιρίας «ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ» η οποία αρχικά εξέδιδε όλα τα κομματικά έντυπα του ΚΚΕ (τον Ριζοσπάστη, τον Οδηγητή, την ΚΟΜΕΠ) και αργότερα πολλά έντυπα μεγάλης κυκλοφορίας. Παράλληλα υπήρξε η ψυχή του ΠΑΤΟΥΣΥ, του Παραθεριστικού Τουριστικού Συνεταιρισμού που είχαν φτιάξει οι εργαζόμενοι της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ στο Αχλάδι της βόρειας Εύβοιας.

Μετά το 2010 έπαψε να έχει οργανωτικές σχέσεις με το ΚΚΕ. Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Εργατικού Αγώνα.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει τη Δευτέρα 5 Αυγούστου στη 1 το μεσημέρι από το πρώτο νεκροταφείο και στη συνέχεια η σωρός του θα μεταφερθεί για αποτέφρωση στη Βουλγαρία.

Η Συντακτική Επιτροπή του Εργατικού Αγώνα εκφράζει στη σύζυγο του Ρούλα και τους δυο γιους του Παναγιώτη και Κώστα τα θερμά της συλλυπητήρια και την υπόσχεση πως ο σύντροφος Ιορδάνης θα ζει πάντα στις καρδιές μας.

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας