Εργατικός Αγώνας

Αντίο Μανώλη!

Τη μέρα που δολοφονήθηκε ο Νίκος Μπελογιάννης έφυγε από τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος, μια ιδιαίτερη μορφή αγωνιστή που σημάδεψε με την παρουσία του πάνω από 8 δεκαετίες της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Ο Μανώλης Γλέζος, που μαζί με τον Απόστολο Σάντα έδωσαν το πρώτο αντιστασιακό σάλπισμα υποστέλλοντας τη σβάστικα από την ακρόπολη, έγινε σύμβολο αντίστασης σε πολλές χώρες.

Για την αντιστασιακή του δράση το μισαλλόδοξο μετεμφυλιακό κράτος τον «τίμησε» με 16 χρόνια φυλακών, εξοριών και διώξεων.

Σε όλη τη ζωή του δεν έλλειψε από κανένα αγώνα του λαού. Από τους εθνικοαπελευθερωτικούς, τους αντιχουντικόυς και τους κοινωνικούς αγώνες. Ακόμα κι από τους αγώνες της τοπικής αυτοδιοίκησης με μετερίζι την ιδιαίτερη πατρίδα του την Απείρανθο. Υπήρξε από τους πρωτεργάτες της κίνησης για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων με κάθε ευκαιρία και κάθε ιδιότητα.

Ο Εργατικός Αγώνας αποχαιρετά τον αγωνιστή και άνθρωπο Μανώλη Γλέζο με τις τιμές που πρέπουν «σ’ εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες ποτέ από το χρέος μη κινούντες».

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email
Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη
Εργατικός Αγώνας