16/06/2021

Υγεία

Του Νίκου Δαμιανάκη.

Η κυβέρνηση από κοινού με την ΕΕ, προωθώντας έμμεσα ή άμεσα τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, έθεσε σε λειτουργία το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Περισσότερα...

Του Νίκου Δαμιανάκη.

Το ΚΕΘΕΑ είχε πέσει σε κώμα από το 1995 και το 2021 όμως τραβάνε τα καλώδια. Να ξεκαθαρίσω από την αρχή του άρθρου πως είμαι πολέμιος του νεοφιλελευθερισμού και την προσπάθεια που έκαναν και κάνουν οι κυβερνήσεις (ανεξαρτήτως χρώματος) να ιδιωτικοποιήσουν όλες τις υποδομές υγείας-πρόνοιας και όχι μόνο, στην Ελλάδα. Να καταστήσω σαφές πως θεωρώ ότι η διαδικασία της απεξάρτησης είναι μια σπουδαία, δύσκολη, επώδυνη και άκρως συγκρουσιακή κατάσταση-διαδικασία. Κατ’ επέκταση δεν μπορεί να πραγματοποιείται σε ιδιωτικές δομές   που στόχο τους έχουν το Κέρδος και λειτουργούν με «όπλο» τη μεθαδόνη ή άλλο υποκατάστατο.

Περισσότερα...

Της Ελένης Μπαρμπαλιά.

40 νεφροπαθείς τελικού σταδίου έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο covid-19 τo α΄τρίμηνο του 2021  διαμηνύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών ζητώντας «κάποιος να ξυπνήσει από το Υπουργείο Υγείας και να δώσει πρόσβαση στους  νεφροπαθείς  στα selftest, προκειμένου να περιοριστούν οι ασυμπτωματικοί στις Μονάδες Τεχνητού Νεφρού (Μ.Τ.Ν.)». 

Περισσότερα...

IMAGE Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς;
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021
Γράφει ο Γιάννης Φασουλάς. «Ποιος είμαι εγώ και ποιοι είστε εσείς που θα απαγορέψουμε σε ένα εργαζόμενο να …μαζέψει τις ελιές του ή να περάσει μια μέρα παραπάνω με τα παιδιά του ή να κάνει μια ημέρα παραπάνω διακοπές στο νησί των ονείρων του;». >>>>>>

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη

Διαβάστε το on line πατώντας την εικόνα

Αποθηκεύστε το pdf πατώντας ΕΔΩ