ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015:

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΑΖΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!

Εργαζόμενοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων αντιδραστικών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Σε συνεργασία με ΕΕ και ΔΝΤ μέσα από το τρίτο μνημόνιο ολοκληρώνουν την κατεδάφιση κάθε εργατικής κατάκτησης, κάθε κοινωνικού δικαιώματος. Διαλύουν τους όρους εργασίας και τις προϋποθέσεις επιβίωσης της εργατικής τάξης μέσα από την κατάργηση των ΣΣΕ και την απελευθέρωση των απολύσεων. Μετατρέπουν τον εργαζόμενο άνθρωπο σε αναλώσιμο, χωρίς σπίτι και σταθερό τόπο διαμονής, εργασία, ωράριο, αμοιβή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη.

Αποδομούν και εμπορευματοποιούν τη Δημόσια Υγεία, τη Δημόσια Παιδεία και την Κοινωνική Πρόνοια. Μετατρέπουν την κοινωνία σε ζούγκλα, όπου όλα θα καθορίζονται από τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των πολυεθνικών. Γι’ αυτό τους παραδίδουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, τις βασικές υποδομές και τους στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΜΑΖΙΚΟΥΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Η «ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες να παλέψουν για να μην περάσουν τα μέτρα ΕΕ- Κυβέρνησης. Να οργανώσουν την αντεπίθεση με πλαίσιο που θα στοχεύει τις αιτίες και τους υπεύθυνους.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωση του μαζικού-λαϊκού κινήματος, η ανασυγκρότηση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να ξαναπάρουν τα συνδικάτα στα χέρια τους.

Να αποβάλλουν από τις ηγεσίες τους τους συνεργάτες κυβερνήσεων, διοικήσεων και εργοδοτών.

Να αποκαταστήσουν τις δημοκρατικές λειτουργίες, να επαναφέρουν τις γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς. Να ξαναγίνουν τα συνδικάτα όργανα αγώνα.

Η «ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ» θα συμβάλλει στην οργάνωση σε κάθε γειτονιά-χωριό-σχολείο παλλαϊκών επιτροπών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και της επίθεσης του κεφαλαίου στη ζωή του λαού.

  • Να μην πεινάσει ο λαός
  • Κανένα σπίτι να μην κατασχεθεί
  • Να μη στερηθεί ο λαός την πρόσβαση στο νερό, το ρεύμα, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Οι παλλαϊκές αυτές επιτροπές πρέπει να συντονιστούν με το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, χωρίς ιδεολογικές περιχαρακώσεις και υγειονομικές ζώνες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015: Να γίνει εφαλτήριο για την οργάνωση του κινήματος για να μην προχωρήσουν τα νέα μέτρα.

Για να ανακτήσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που χάσαμε με την εφαρμογή των μνημονίων σε εργασιακό και κοινωνικό επίπεδο.

Για να βάλουμε τις βάσεις ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης, όπου η επιστήμη και η τεχνολογική πρόοδος θα υπηρετούν τον εργαζόμενο άνθρωπο και όχι το μεγάλο κεφάλαιο.

Η ενιαία αυτή δράση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οικοδόμηση του κοινωνικοπολιτικού μετώπου εναντίον των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού που θα οδηγεί στην επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού.

Η δράση αυτή εκτός από την ανατροπή του μνημονίου και την ικανοποίηση των βασικών λαϊκών αναγκών θα στοχεύει στην αποδέσμευση από το ευρώ και την ΕΕ, στη διαγραφή του χρέους, στην εφαρμογή αντιμονοπωλιακών μέτρων και κυρίως σε εθνικοποιήσεις τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, στην αντιμετώπιση του καθεστώτος της εξάρτησης της χώρας, στον εκδημοκρατισμό της δημόσιας ζωής. Η διεκδίκηση αυτών των στόχων θα είναι ο δρόμος μέσω του οποίου η εργατική τάξη και το κίνημα της θα προσεγγίσουν το σοσιαλισμό.